LINKS

Tegemoetkomingen / Premies / Tussenkomst Mutualiteit

OOSTENDE


UiTPAS, EEN VRIJETIJDSPAS VOOR IEDEREEN


UiTPAS Oostende is een vrijetijdspas waarmee je voordelig aan tal van cultuur-, sport-, en jeugdactiviteiten kunt deelnemen. Kortom, UiTPAS is je toegangsleutel tot vrije tijd!
Maak je uitstappen nog leuker: haal je eigen UiTPAS en geniet van extra voordelen!
MET EXTRA VOORDELEN
Met UiTPAS Oostende spaar je punten wanneer je deelneemt aan een activiteit. De gespaarde punten ruil je in voor mooie voordelen, zoals korting, een gratis drankje, gratis tickets of een gadget...
VOOR IEDEREEN
Oostendenaren én niet-Oostendenaren vanaf 3 jaar. UiTPAS staat op naam. Elk gezinslid heeft dus een eigen pas nodig.
UiTPAS KANSENTARIEF
Inwoners van Oostende met een laag inkomen kunnen na een inkomensonderzoek een UiTPAS kopen aan 1,00 euro. Op vertoon van je UiTPAS aan kansentarief krijg je 80% korting bij deelname aan activiteiten van UiTPAS-aanbieders. Klik hier voor meer info over UiTPAS kansentarief en de voorwaarden. Kom ik in aanmerking voor een UiTPAS aan kansentarief? Bekijk hier voor de voorwaarden voor UiTPAS met kansentarief.

Tegemoetkoming Stad Oostende indien geen recht op de Sportkans


  • Deze subsidie wordt vanaf het sportjaar 2020-2021 niet langer toegekend.

GISTEL


VRIJETIJDS PAS


Wat is de Vrijetijdspas?

De pas geeft je 50% korting op lidgelden en activiteiten die georganiseerd worden door lokale sportclubs, jeugdorganisaties, het stadsbestuur en het sociaal huis. Download hier de volledige flyer van de Jeugddienst Gistel


G-basketters uit Gistel met verhoogde tegemoetkoming ziekenfonds komen ook hier in aanmerking.

BREDENE


DE SPRINGPLANK


Via het project "de springplank" biedt het OCMW van Bredene specifieke dienstverlening aan om (kansarme) gezinnen met kinderen wegwijs te helpen in de waaier van mogelijkheden voor het ontvangen van steun en het opnemen van sociale rechten.


Ga hier naar de website van OCMW Bredene

2021 - 2022 Infosessie Basket@Sea

MUTUALITEITEN


Bij je ziekenfonds kan je ook terecht voor een jaarlijkse tussenkomst tot 15€ per persoon op het lidgeld bij inschrijving in een sportvereniging.


Anders dan vorige jaren, zal U van de club een document ontvangen die U aan Uw mutualiteit kan bezorgen voor de tussenkomst. Dit document mag U verwachten in Uw inbox. Niet gekregen? Contacteer dan Marleen Lingier

EHBO BASKET

01.


Belangrijk


Vermijd zelf elk rechtstreeks contact met bloed van het slachtoffer en vraag daarom het slachtoffer om zelf op de wonde te drukken.
Was steeds je handen grondig na elke EHBO interventie.


02.


Neusbloeding


Slachtoffer eerst laten zitten.
Hoofd lichtjes voorovergebogen houden. Neusvleugels dicht knijpen gedurende 10 minuten en terwijl door de mond ademen. Niets in de neus steken, ook geen watten of kompressen. Lees verder


03.


Bewusteloosheid


Het slachtoffer is bewusteloos maar ademt normaal

Leg hem/haar in stabiele zijligging: op de rechterzijde met het hoofd lichtjes naar achter gebogen en de mond naar de grond gericht. 
Lees verder

04.


Bloedende wonde


Stelpen moet onmiddelijk gebeuren. Leg het slachtoffer voorzichtig op de grond en laat ondertussen een omstaander de hulpdiensten alarmeren indien de ernst van de wonde dit vereist. 
Lees verder

ETHIAS AANGIFTEFORMULIER